Rekonstrukce silnice II/602 Popůvky-Ostrovačice skončila

10.09.2011 19:58

Dnešního dne proběhla kolaudace silnice z Popůvek na Kývalku s tím, že bude otevřená od 12.9.2011. Současně proběhla kolaudace rozšíření silnice k nově budovanému areálu firmy Hutira. V souvislosti s touto rekonstrukcí dochází k několika změnám, první změna se týká rozšíření komunikace na tří pruhy v celé délce od počátku lesa až po Kývalku. Dva pruhy jsou ve stoupání směrem ke Kývalce, jeden pruh je od Kývalky k Popůvkám. Rozšíření bylo provedeno střídavě po levé a pravé straně, takže obě zatáčky jsou pozvolnější a přehlednější.

Začátek a konec obce Popůvky byly posunuty na úroveň lesa a vjezdu k benzínce, důvodem je nově budovaný areál firmy Hutira. Po obou stranách komunikace byl vykácen pruh lesa, čímž dochází k podstatnému zpřehlednění celé komunikace.

Náhradou za vykácený les má být provedena výsadba zeleně v obci Popůvky. Doufám že se této výsadby dočkáme velmi brzy. Podél celé komunikace jsou provedeny odvodňovací rigoly, vjezdy do lesa jsou přes propustky a jsou zpevněny.

Doufejme, že nově rekonstruovaná komunikace bude sloužit všem uživatelům silničního provozu bez problémů, že na nebudou žádné nehody a ve stavu jak je dnes vydrží co nejdéle.

 

Podívete se do Fotogalerie z nové silnice

—————

Zpět